Peacemaker RULZ


Kuvien © mollamaija.netVirallinen nimi Peacemaker RULZ Koulutus Ko: HeC Re: 120cm Me: 100cm Irt: 130cm
Kutsumanimi Meeri Painotus Esteratsastus
Syntymäaika/ikä 1.2.2009/8v.
(4 vuotta, 1.3.2009)
Omistaja Jazzumi VRL-09387, Wild Horse Ranch
Sukupuoli Tamma Ex-om./Kasvattaja Aye, Riitasointu/Rupeltaja
Säkäkorkeus 145cm Statiikka 5 1-0-1
Väri/merkit Kimo Rek.nro. VH13-029-0072
Rotu Ratsuponi (70,313%) Saavutukset -

Olet tallilla ja näet risteytysponin kiitävän tarhassa vinhaa laukkaa pukitellen ja heitellen päätään iloisesti. Huomaat ponin olevan tamma ja kiinnitätä huomiosi sen hauskaan väritykseen. Astelet lähemmäs aitaa ja katselet lumoissasi tamman menoa, kuinka se esittää askeleitaan, vauhtiaa, äkkipysähdyksiään ja huimia pukkejaan. Tamma pysähtyy kuin seinään, kääntyy sinuun ja ravaa kepeästi luoksesi, ojentaa turpansa ja antaa rapsutella itseään. Kuulet askelia takaatasi ja joku huutaa sinulle "ota Meeri sisälle". Tajuat rapusttelevasi parhaillaan Peacemaker RULZia, tuttavallisemmin Meeriä.

Meeri on iloinen, mutta pirteä ja toisinaan tuittupäinenkin tamma, jonka kanssa ei aika tule pitkäksi. Meeri osaa käyttää vapaapäivätkin hyväksi, sillä tamma purkaa liian energian riekkumalla tarhassa kuin mielipuoli. Mieluiten Meeri viihtyy tarhassa isossa hevoslaumassa, ja joutuessaan yksin tarhaan, poni ravaa pitkin askelin pää pystyssä hirnuen ystävilleen hädissään. Tottuessaan yksinäisyyteen, Meeri näykkii nirsosti heinää ja lähtee sitten taas lenkkeilemään.Ratsastaja kylläkin hyötyy siitä, että Meeri on yksin tarhassa. Jos yrität hakea Meeriä keskeltä hevoslaumaa, saat varata neidin pyydystämiseen roppakaupalla aikaa. Nähdessään riimunvarren Meeri lähtee johdattamaan laumaa tarhan toiseen päähän ja juoksuttaa pyydystäjää mielensä mukaan, kunnes näkee parhaaksi antautua. Yksin tarhaillessaan poni on helppo hakea tarhasta, sillä tamma odottaa portilla tömistellen kavioitaan. Taluttaessa Meeri on kiltti, mutta pirteä, ja sen kanssa on parempi kävellä ripeästi sillä muuten poni saattaa päättää lähteä omatoimisesti talliin. Tyypillisenä ponina Meeri on perso ruualle. Tamma omaa myös erilaisia erityistaitoja; se osaa avata solmuja ja karsinansa oven. Meerin karsinan ovessa onkin tuplalukot, sekä varmuuden vuoksi se köytetään kiinni vielä paalinnarulla. Muuten aamutallin tekijä löytää Meerin kaurasäkkien luota.

Hoitaessa Meeri kannattaa siis laittaa kahdelta puolelta kiinni, sillä solmut ovat sen erikoisalaa. Hoitaessa Meeri on kiltti, ei potki eikä pure. Harjauksesta tamma nauttii venyttäen kumisuan hieroessa kaulansa pitkäksi alahuuli roikkuen. Kaviotkin se nostaa nätisti, eikä suuremmin hötkyile putsatessa. Joskus, jos sitä oikein kyllästyttää kolmella jalalla seisominen, se saattaa muutaman kerran kiskaista. Meeri tarvitsee tiukkoja komentoja, ja pienempiä se helposti yrittää pompotella, mutta useimmiten poni käyttäytyy hyvin. Suojat on helppo sujauttaa tamman jalkaan, mutta jos siihen menee aikaa, luulee Meeri, että sen on nostettava kaviota ja nostaa sen, eikä sitten ymmärrä, miksei sitä puhdistet. Kuolaimet Meeri ottaa kiltisti suuhunsa, "nyt päästään tosi toimiin," se tuntuu ajattelevan, suitsien remmit se antaa laittaa hyvin kiinni. Satulan tamma antaa laittaa hyvin selkäänsä, mutta satulavyön kiristämisestä se ei suuremmin pidä, se saattaa joskus kiukustuneena potkaista ilmaa.

Ratsastaa Meeri on kokeneen unelma; pirteä, eloisa ja taitava. Kuumuessaan se saattaa tanssahdella, mutta puolipidätteillä se asettuu aloilleen. Meerin askellus on pitkää, pehmeää ja matkaavoittavaa, meeri kulkee aina eloisasti eteenpäin ja sen laaja askel on todella hienon näköistä. Kouluratsastuksessa se saattaa joskus harvoin kuumua liikaa, ja siitäkin selvitään pienillä pukeilla ja paikallaan tanssimisella. Mutta taitavalla ratsastajalla Meeri menee hienosti ja vielläpä peräänannossa. Se osaa kaikenlaiset koulukiemurat, mutta vaatii paljon ratsastajaltaan ja saattaa välillä ennakoida liikaakin. Sille pitää keksiä kaiken aikaa mietittävää, ettei se keksi jotain pelättävää ja ota sivuloikkia. Mutta kun pistät esteen tamman eteen sen korvat nousevat pystyyn ja kaikenlainen hössötys loppuu. Annat sille käskyn lähestyä estettä, tamma nostaa pehmeästi laukan ojentaen siististi jalkojaan. Keskittyneenä tamma arvioi välimatkan esteelle ja ponnistaa liitäen ilmaan jättäen leveän ilmavaran. Esteet ovat Meerin intohimo, se rakastaa niitä. Se kieltää ainoastaan ratsastajan tehdessä virheitä ja pudottaessaan se korjaa virheensä seuraavalla esteellä.

Kisoissa Meeri on suht rauhallinen, saattaa se tanssia paikoillaan, jos joutuu olemaan kauan aloillaan. Varustaessa se on samanlainen kuin kotonakin, joskin satulavyö saattaa tuottaa ongelmia hieman enemmän. Meeri on aina verkattava hyvin, oli kyseessä koulu, taikka estekilpailut, sillä muuten tammalla on liikaa energiaa ragalle ja kaikki menee pipariksi. Radalla Meeri tekee aina parhaansa, mitä enemmän yleisöä, sitä enemmän tamma esittää. Meeri kääntää katseitä hauskan värityksensä lisäksi myös hienolla askelluksellaan ja olemuksellaan.

© Kim


i. Make It Random
rp (75%), 146cm, km
ii. Winchester GER
rp (50%), 146cm, km
iii. Krieg
xx, 159cm, trn
KTK-I
iie. Havana
conn, 146cm, km
KTK-II
ie. Curious
nf, 144cm, km
iei. Step Up
nf, 145cm
KTK-II
iee. Pretty Pocahontas
nf
KTK-II
e. Kelmin Kassandra
rp (65.625%), 143cm, prt
ei. U2
rp (56.25%), 141cm, rn
eii. Top2
rp (50%), 143 cm, rt
(xx x nf)
eie. Blingbling
rp (62,5%), 140 cm, rn
(rp (nf x rp (xx x nf)) x rp (xx x nf))
ee. Muscots Erbblune
rp (75%), 145cm, trn
eei. Salmiak 'ZD
nf, 144 cm, m
eee. Muscots Shny
rp (50%), 145 cm, rn
(xx x nf)

26.11.2009 Rp-o, Know Your Enemy (i. Rebel Wims)
18.11.2011 Rp-t, Seventh Peace (i. Seven Up)
24.10.2013 Rp-o. Midas' Masterpiece (i. Midas van der Wyonn)


Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
21.3.2009 Ryss it! factory ERJ 80cm 10/100
31.3.2009 Riitasointu ERJ 120cm 5/59
5.5.2009 Riitasointu ERJ 110cm 1/22
7.5.2009 Riitasointu ERJ 110cm 3/22
22.6.2009 Tuuliharja ERJ 120cm 6/60
24.9.2012 Kultahuisku ERJ 120cm 33/80
Ulkoasun © Veikkalay 2009, muokkaus © Jazzumi (väliotsikot, värit)

Information on these pages is not related to the photograph of the horse! This is a SIM-game horse, which means that everything is imagination!

Virtuaalihevonen / a SIM-game horse